Eigenaren kunnen aansluiten op het warmtenet in Groenoord. Kunnen, want als eigenaar bepaalt u -zelf of samen in de VvE- hoe u uw woning(en) of pand(en) voor 2050 aardgasvrij maakt. Vanuit NEvG krijgt u advies over de aanpak en financiering van het verduurzamen en aardgasvrij maken.

Rijtjeswoningen
Eigenaren van rijtjeswoningen krijgen rond 2030 de mogelijkheid om aan te sluiten op het warmtenet. U kunt de woning ook aardgasvrij maken op een andere manier, bijvoorbeeld
met een warmtepomp. Wilt u meer weten over aardgasvrij wonen, verduurzamen of de ISDE-subsidie voor energiebesparende maatregelen? Het Servicepunt Woningverbetering helpt u met gratis en onafhankelijk advies. 

Particuliere VvE’s
Alle particuliere VvE's (zonder Woonplus) krijgen in 2023 een onafhankelijk energieadvies
via Groenoverleven.nu. Dit energieadvies combineert vier pakketten energiebesparende maatregelen
met drie warmtevarianten. Hierdoor zijn er 12 opties. Per optie zit er een doorberekening naar de VvE-bijdrage in het advies. Hierin zijn subsidies zoals de SVVE-subsidie verwerkt. Op basis van het energieadvies kunnen de particuliere VvE's in het najaar van 2023 hun voorkeursscenario kiezen. Bent u eigenaar in een particuliere VvE en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw VvE-bestuur of Groenoverleven via rick@groenoverleven.nu. Wilt u hulp van de VvE-adviseur van de gemeente? Stuur dan een 
e-mail naar nieuwe.energie@schiedam.nl. 

Gemengde VvE's
De gemengde VvE's (zonder Woonplus) kregen in 2021 het energieadvies. Hierin zijn subsidies zoals de 'Kansen voor West', SVVE-subsidie en de SAH-regeling verwerkt. Negen VvE's lieten hun voorkeursscenario uitwerken. Inmiddels hebben acht VvE's een investeringsbesluit genomen, waarvan zeven mét aansluiting op het warmtenet. De volgende stap is de detailuitwerking. Daarna kunnen de VvE-leden een uitvoeringsbesluit nemen. Bent u eigenaar in een gemengde VvE en wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw VvE-bestuur of Groenoverleven via rick@groenoverleven.nu.

 

 

 

 

 

 

> Servicepunt Woningverbetering
Het Servicepunt op Stadserf 1 is van maandag tot en met vrijdag open tussen 9.00 en 16.00 uur. U kunt ook een afspraak maken via 010 21 91 700 of op de website.