Inloopbijeenkomsten Groenoord druk bezocht

Op zaterdag 11 mei en dinsdag 14 mei vonden twee inloopbijeenkomsten plaats over een aardgasvrij Groenoord. Beide bijeenkomsten werden goed bezocht. Op zaterdag kwamen naar schatting 250 tot 300 Groenoorders naar de Van Beethovenflat. Dinsdag verwelkomden we ongeveer 50 bewoners op het stadskantoor.

Er was voor iedereen gelegenheid om vragen te stellen, zorgen te uiten of advies te vragen. Daar werd volop gebruik van gemaakt. Er waren vijf thematafels:

1. Waarom aardgasvrij wonen?

2. Wanneer ga ik hier iets van merken?

3. Wat komt in de plaats van aardgas?

4. Hoe ga ik straks koken en verwarmen?

5. Wat gaat dit mij kosten en hoe ga ik dat betalen?

De meeste vragen werden gesteld over kosten, betaalbaarheid en de aanpassingen die nodig zijn in de woning. Vragen die niet ter plekke beantwoord konden worden, werden genoteerd op formulieren. Binnenkort wordt met de vraagstellers contact opgenomen.

Bent u benieuwd welke vragen er zoal gesteld werden? Een tekenaar heeft hiervan impressies gemaakt.

 

Ook konden Groenoorders zich inschrijven voor de digitale nieuwsbrief die binnenkort voor het eerst zal verschijnen. Daarvan maakten 70 mensen gebruik. Wilt u ook de digitale nieuwsbrief ontvangen? Schrijf u dan in op de homepage!

Gelukkig zijn veel bewoners goed geïnformeerd en met antwoorden op hun vragen naar huis gegaan. Toch kan nog niet op alle vragen een antwoord worden gegeven. Daar is het nog te vroeg voor. Het projectteam gaat de komende maanden verder met voorbereiden en onderzoeken, zodat de gemeenteraad in juni 2020 een besluit kan nemen. Tot die tijd zullen we zeker nog meerdere keren met u in gesprek gaan. Op deze website vindt u altijd de laatste informatie uit het project. 

Heeft u plannen om uw woning te verduurzamen? Vraag dan altijd eerst advies bij het Servicepunt Woningverbetering. Zij bekijken samen met u of uw plannen passen bij de plannen voor een aardgasvrij Groenoord.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en bijeenkomsten van Nieuwe Energie voor Groenoord?
Ik begrijp dat ik mijn e-mailadres geef om nieuwsbrieven, uitnodigingen voor bijeenkomsten en andere informatie te ontvangen en ik heb de privacyverklaring gelezen.