Bedrijven denken mee over aansluiting Groenoord op warmtenet

Bouw- en installatiebedrijven en kennis- en adviesbureaus worden gevraagd een plan in te dienen voor het aansluiten van de wijk Groenoord op een warmtenet. Op basis van dat plan moet duidelijk worden wat het precies gaat kosten, wat er voor bewoners in en rond de woning gaat veranderen en hoeveel overlast dit zal veroorzaken. De gemeenteraad kan deze informatie betrekken bij het besluit wat ze in 2020 nemen over Groenoord als 100% aardgasvrije wijk.

Woonplus is de partij die de vraag aan bedrijven stelt. Concreet wordt hen gevraagd een plan in te dienen om de woningen van Woonplus aan te sluiten op het warmtenet. Maar dat niet alleen; ze worden ook uitgedaagd om een aanbod te doen aan particuliere eigenaren en VvE’s. Immers: hoe meer mensen meedoen, hoe goedkoper het voor iedereen wordt en hoe meer we de uitstoot van CO2 terugdringen.

Inwoners beoordelen mee

Woonplus en de gemeente Schiedam vinden het belangrijk dat inwoners vertrouwen hebben in het bedrijf of de bedrijven die in de periode tot het jaar 2030 aanpassingen in de woning en de wijk komen doen. Bijzonder is daarom dat inwoners zelf een rol krijgen bij het beoordelen van de plannen van bedrijven. Er zijn inmiddels inwoners benaderd en zij hebben aangegeven graag in de beoordelingscommissie te willen zitten. 

Méér dan alleen warmtenet

Bedrijven moeten in hun plan verdergaan dan alleen het aansluiten op het warmtenet. Het is namelijk belangrijk dat Groenoord en de Groenoorders er ook op andere gebieden op vooruit gaan. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, gezondheid en werk. Bedrijven worden uitgedaagd in hun plan aan te geven hoe ze daar hun steentje aan willen bijdragen.

Bent u als marktpartij geïnteresseerd in deze uitvraag? Kijk dan voor meer informatie en alle documentatie op de website van Squarewise

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en bijeenkomsten van Nieuwe Energie voor Groenoord?
Ik begrijp dat ik mijn e-mailadres geef om nieuwsbrieven, uitnodigingen voor bijeenkomsten en andere informatie te ontvangen en ik heb de privacyverklaring gelezen.